Gespecialiseerd voetverzorgster

Tel. 0486 36 62 74         


Binnen Lommel tarief voor voetverzorging aan huis € 30,00

Buiten Lommel vanaf € 35,00voetzorg.
De dagelijkse zorg van u voeten is van essentieel belang voor uw algehele comfort met lopen,sporten en algeheel gevoel van welbehagen.

Dat is het keuze maken van natuurlijk het goede schoeisel, bij voorkeur goed ademend materiaal en dagelijkse afwisseling. 
Uw sokken/kousen, een hoofdbestanddeel van katoen bevordert de afvoer van transpiratie,  mensen die vlug eelt en kloven opbouwen zouden dit zeker moeten doen. 

Om de 6 tot 8 weken een behandeling van de pedicure helpt u om de teveel aan eelt  te verwijderen maar kan het niet voorkomen. 

Voor de dames die graag pumps dragen met smalle neustip: wissel regelmatig tussen typen schoenen om te voorkomen dat er zich vergroeiingen, zoals hallux valgus bv. gaan ontwikkelen. Verder veroorzaakt het dagelijks dragen van smalle schoenen andere klachten als eksterogen weke c.q harde likdoorn. 

Als pedicure help ik graag regelmatig uw voeten een verzorging te geven opdat u zo min mogelijk klachten onbehandeld laat waardoor uw voeten in goede conditie kunnen blijven. 

Naast deze specifieke voetklachten die kunnen ontstaan kunnen zich nog zaken voordoen als kalk of schimmelnagel, wat diverse oorzaken kan hebben of voetschimmel. Veel klachten voorkomt u door in de openbare ruimtes slippers te dragen en uw voeten goed te drogen na  het wassen [met niet al te veel zeep] en eventueel talkpoeder gebruiken na het wassen. Voor een fris gevoel pakt u talkpoeder met bv menthol.

De ingegroeide nagel dat is een probleem dat u zeker door de pedicure laat behandelen omdat het risico als u verkeert knipt groot is en u dan risico loopt op onstekingen en dat de nagel verder ingroeit doordat niet alles goed is geknipt c.q. verwijdert. Ook kan de pedicure bij afwijkingen in de nagelgroei adviseren over te nemen stappen. 

Hyponychium. Een vervelend probleem waardoor het voor mensen moeilijk wordt hun eigen teennagels te knippen daar de meegroeiende huid [hyponychium] niet makkelijk zichtbaar is voor u en uw pedicure met zorg en aandacht uw nagels kan verzorgen. 

Dit zijn zo met name de meest voorkomende klachten maar ook voor alle andere klachten of ook bij geen klachten is een bezoek aan de Pedicure een weldaad voor de voet. 

Een bezoek aan uw pedicure een paar maal per jaar is echt geen overbodige luxe. Twijfel niet maar neem nu contact op.